Инцидентите с мигранти бяха използвани политически. Това заяви експертът по сигурността и бивш вътрешен министър Филип Гунев в ефира на Добро утро, Европа. Проблемът

...
Инцидентите с мигранти бяха използвани политически. Това заяви експертът по сигурността и бивш вътрешен министър Филип Гунев в ефира на Добро утро, Европа. Проблемът
Коментари Харесай

Експерт: Инцидентите с мигранти бяха използвани политически

Инцидентите с мигранти бяха използвани политически. Това заяви експертът по сигурността и бивш вътрешен министър Филип Гунев в ефира на  " Добро утро, Европа ". Проблемът с мигрантите е на ниво международно законодателство, счита той. По думите му, повече от година ще отнеме да се обучат нови гранични полицаи, а европейски средства за ограда на границата няма.

 
Тези, които имаха политически интерес да се сътвори следващата вълна от боязън от мигранти, съумяха да „ пакетират “ случаите от последните дни в едно. Но те са разнообразни. Ако ме питате по какъв начин може да предотвратим младежите да спрат да се бият – мисля, че е доста мъчно. Ако имахме отговор на този въпрос, щяхме да сме на едно друго равнище.
Филип Гунев

Цялото изявление вижте във видеото.

Пропускателен режим и вечерен час в бежанския център в столичния квартал  " Овча купел ", непрекъснато полицейско наличие, изграждане на цялостна система за видеонаблюдение в района и започване на работата по пренасяне на центъра. За това се обявиха локални жители на протест късно нощес. 

По думите им върху бежанския център в района  липсва контрол. Демонстрацията им идва на фона на възникналото напрежение в центъра предходната седмица, при което пострада човек. 

Според живеещите в квартала бежанците от години основават спорове, а районният кмет неведнъж е сигнализиран за казуса. 

Заради случаите на произшествия с мигранти СОС се събира на изключително съвещание на тематика " Сигурност " в края на седмицата. 

Вижте повече:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР